1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Talents 4 Future – Empack initierar ny tävling för unga talanger

En nya tävling för unga talanger

Förpackningsmässan Empack fortsätter sin satsning inför 2020 och initierar en ny branschtävling för unga talanger. Talents 4 Future riktar sig till talanger under 30 år som arbetar i förpacknings­branschen och som driver utvecklingen av hållbara förpackningar, material och nya tekniker.

”Som oberoende branschaktör är vår målsättning att alltid bidra till branschens utveckling. Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning”. – Emelie Törn, projektledare, Empack

Tävlingen riktar sig till alla som på något sätt tillhör värdecykeln inom förpackning – förpackningsproducent, konverterare, återvinnare och varumärkesägare. Både enskilda personer och team kan ansöka till tävlingen genom att skriva en egen nominering eller genom att nomineras av någon annan. Tävlingen har hållbar utveckling som övergripande tema, något som Emelie Törn, Projektledare Empack, bekräftar ligger helt i linje med vad Empack vill signalera.

”Att hållbarhet ligger som ett övergripande tema för tävlingen känns som en självklarhet, det pågår en stor utveckling i branschen, hållbarhet är framtiden för förpackningsbranschen”

Juryn består av personer med mångårig erfarenhet ifrån förpackningsbranschen. En av dem är Zsófia Réger, förpackningsutvecklare Martin & Servera, som uttrycker ett behov av nya innovationer och unga idéer som löser utmaningar som branschen står inför. Därtill betonar Zsófia att hon framförallt ser fram emot att ta del av bidrag som fokuserar på förpackningar som sparar material vid tillverkning.

”Vi har många utmaningar inom branschen när det gäller hållbara materialval, informationsspridning, hantering och transport. Jag vill gärna se lösningar som adresserar några av dessa frågor. Att hitta en förpackning som sparar material vid tillverkning och är materialåtervinningsbar skulle vara mycket intressant”

Zsófia får välmeriterade kollegor i juryn när de ska utse årets unga talang med fokus på hållbarhet:

  • Maria Svantemark, Entrepreneur at Antler & Sustainability consultant at SCAB
  • Mikael Gällstedt, Business Development Manager, Stora Enso
  • Sofia Erixson, Packaging Manager ICA Sverige
  • Elias Koinberg, Förpackningsutvecklare Rusta
  • Karin Nyberg, Head of Sustainability Cartina
  • Sara Larsson, Lärare/ansvarig grafisk design Brobygrafiska

Läs mer om tävlingen Talents 4 Future och nominera dig själv eller en kollega via vår hemsida. Empack arrangeras 30 september – 1 oktober 2020 på Kistamässan i Stockholm. På Empack kommer vinnarna koras.

För mer information, kontakta: Emelie Törn, Projektledare Empack, emelie.torn@easyfairs.com, +46 704 34 45 41, empacksthlm.se

Scroll to Top