1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Nya regler om återbruk för servering av mat och dryck – Hur ska vi klara kraven?

Empack kan nu stolt presentera Malin Eklund ifrån Reitan Convenience som talare under Empack på Kistamässan den 4-5 Oktober 2023!

Malin kommer att prata om är hur Reitan Convenience AS jobbar med sin strategi och hållbarhetsarbete, där en stor del handlar om att jobba proaktivt för att förekomma framtida krav och regleringar. En av proof pointsen kommer att vara Reitan Convenience Sveriges pilotprojekt tillsammans med Stora Enso nu i våras kring återanvändbara koppar samt learnings från dessa.

Från den 1 januari 2024 måste företag som serverar mat och dryck till fler än 150 kunder om dagen erbjuda återanvändningsbara kärl. Lagstiftningen är en åtgärd för att minska förbrukningen av engångsplastprodukter inom EU. Det här innebär en stor omställning för många aktörer på kort tid.Reitan Convenience AS är en ledande convenienceaktör i sju länder i Norden och Baltikum. Bolaget har ett ambitiöst hållbarhetsarbete och arbetar aktivt i sin bransch för att göra convenience hållbart och hållbarhet convenient. Malin Eklund är Hållbarhetsdirektör på Reitan Convenience och kommer att dela sin syn om hur företagen kan jobba för att klara av kommande krav och regleringar.


Se Malin och många andra högkvalitativa talare på Empack den 4-5 Oktober 2023!

Hämta din gratisbiljett till Empack nedan:

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top