1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Vi välkomnar Pulpac till mässgolvet den 4-5 oktober 2023!

PulPac deltar på Empack 2023! Pulpac är ett Göteborgsbaserat förpackningsbolag som har utvecklat en banbrytande teknik för att tillverka pappersförpackningar av cellulosa, utan att använda stora mängder vatten och energi. Deras metod, Dry Molded Fiber, är ett hållbart alternativ till engångsplast och har fått stor uppmärksamhet i branschen. Besök deras monter på mässan för att upptäcka och lära dig mer om deras innovativa lösning för att ersätta plast i förpackningar. Vi har fått möjligheten att intervjua Sara Fransson om dem och mer om deras deltagande på mässan!

Vilka är Pulpac?
Vi är ett Göteborgsbaserat förpackningsbolag som har uppfunnit, utvecklat och erbjuder en teknik för att torrforma cellulosa. Tekniken Dry Molded Fiber utgår från beprövade metoder, material och utrustning men tillverkar pappersförpackningar utan de stora mängder vatten och energi som normalt används inom fiberformning. Dry Molded Fiber är ett konkurrenskraftig alternativ till engångsplast och har fått enorm uppmärksamhet i förpackningsbranschen och hos de stora varumärkena. Vi jobbar globalt och alla tillverkare som vill sätta upp Dry Molded Fiber-produktion är välkomna att jobba ihop med oss. Detsamma gäller hela värdekedjan. Vi bygger ett ekosystem med partners för att snabbt och i stor skala kunna ersätta engångsplast.

Vad tror ni att ert deltagande på mässan kommer innebära för er verksamhet?
Vi jobbar med cellulosa och Sverige har en stor och viktig skogsnäring. Vi hoppas att vi kan öka kännedomen och intresset för vår teknik inom hela värdekedjan. Eftersom vi skalar upp vår verksamhet och växer kraftigt är det också intressant att locka nya medarbetare genom att synas på den svenska fiber- och förpackningsmarknaden.

Vad är ert mål med ert deltagande på mässan?
Förhoppningen är att öka kännedomen om PulPac, bl.a. genom att låta alla Empack besökare testa våra fantastiska produkter, t.ex. det kaffelock som nyligen gjorde succé på Interpack. Vi hoppas också att fler potentiella kunder och tillverkare vill hoppa på PulPac-tåget på ett eller annat sätt.

Vilka spännande nyheter kan PulPac presentera på mässan?
Vi har en jättespännande nyhet som vi kommer kunna prata om på mässan – MEN den är förstås hemlig än så länge.

Tack Pulpac och Sara Fransson! Vi ser fram emot att träffa er och många andra bolag på Empack den 4-5 oktober på Kistamässan, Stockholm! 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top