1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Hållbar utveckling i fokus när Empack återupptar tävling för unga talanger

Förpackningsmässan Empack fortsätter sin framgångsrika satsning och initierar en spännande ny branschtävling för unga talanger. Talent4Future är namnet på tävlingen, och den riktar sig till unga talanger som arbetar inom förpackningsbranschen och driver utvecklingen av hållbara förpackningar, material och nya tekniker.

Linnéa Sörensson, projektledare för Empack, kommenterade initiativet: “Som en oberoende branschaktör är vår målsättning att alltid bidra till branschens utveckling. Genom att skapa en tävling som lyfter fram unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i rätt riktning.”

Talents 4 Future är öppen för alla som på något sätt tillhör värdecykeln inom förpackning – förpackningsproducenter, konverterare, återvinnare och varumärkesägare. Såväl enskilda personer som team kan ansöka till tävlingen genom att antingen skriva en egen nominering eller bli nominerade av någon annan.

Hållbar utveckling är det övergripande temat för tävlingen, vilket bekräftas av Linnéa Sörensson:
“Att hållbarhet är det övergripande temat för tävlingen känns som en självklarhet. Branschen genomgår en stor utveckling, och hållbarhet är framtiden för förpackningsindustrin.”

Juryn för Talents 4 Future består av erfarna individer med lång erfarenhet inom förpackningsbranschen. En av dem är 
Maria Svantemark, CEO & Co-founder på Sustainlab som uttrycker sin medverkan i Juryn;

”Jag är stolt över att vara en del av juryn eftersom jag vet hur mycket det är värt att få positiv uppskattning tidigt i sin karriär och att ha människor som tror på en och ens idéer Att vara jurymedlem ger mig möjligheten att spela en aktiv roll i att lyfta unga talanger och samtidigt främja innovation, kreativitet och hållbarhet inom förpackningsområdet. Unga talanger har ofta en fräsch och nyskapande syn, med hög grad av kreativitet och innovativa tankesätt och är inte rädda för att utmana konventionella metoder – inte minst när det kommer till hållbarhet. Deras bidrag kan öppna upp nya möjligheter och inspirera hela branschen att tänka utanför boxen om vi ger dem en plattform för att nå ut med sina idéer. Det stärker också och förnyar förpackningsbranschen för framtiden”

Maria får välmeriterade kollegor i juryn när de ska utse årets unga talang;

Mikael Gällstedt, Business Development Manager, Stora Enso
Elias Koinberg, Förpackningsutvecklare, Rusta
Sara Larsson, Lärare/ansvarig för grafisk design, Brobygrafiska
Robert Lazare, Produktkvalité och utveckling, Coop Sverige 

ANMÄLAN
För att få mer information om tävlingen Talents 4 Future och för att nominera dig själv eller en kollega, vänligen maila Vincent Lind vincent.lind@easyfairs.com
1. Företagsnamn
2. Kontaktperson
3. Namn på produkten
4. Kort produktbeskrivning
5. Högupplöst bild på produkten
6. Eventuell länk till mer information
Märk mailet med: Tävlingsbidrag Empack Stockholm

Empack arrangeras 4-5 oktober 2023 på Kistamässan i Stockholm, och vinnarna kommer att koras under mässan minglet på mässans första dag kl 17.00.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Vincent Lind
E-post: Vincent.lind@easyfairs.com
Telefon+46 (0) 76 105 72 18

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top