1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Så möter vi förpackningsbranschens utmaningar

På Empack Stockholm 2023 presenteras förpackningstrender, nya tekniker, material, innovationer, förpackningslösningar och design. Bland ledande leverantörer och heta uppstickare ser vi lösningar för branschens utmaningar. På våra scener och i konfernsrum kommer vi diskutera AI, teknikutveckling, end-of-line lösningar för handeln och 3PL och självklart kommande direktiv och lagar att förhålla sig till.  

 

I förpackningsbranschen har materialet ett självklart fokus, liksom fokus på hållbarhet och cirkuläritet. Kan förpackningar utformas av bättre material, med smartare design blir den totala resursförbrukningen mindre. Att arbeta för smart användning av förpackningar och förpackningsmaterial bidrar till minskad klimatpåverkan, från livsmedlen i sig som från förpackningarna. 

 

Men det är inte lagstiftningen som kommer driva innovation inom hållbarhet. Det är värdet vi skapar med de produkter och tjänster som levereras. Hur vi genom digitalisering, nya affärsmodeller, automation och innovation kan vi driva hållbarhetsfrågan snabbare. 

Fokusområden
för 2023

Innovationer

Nya affärsmodeller, förpackningslösningar och material  

 

Hållbarhet

Strategier, design och Cirkularitet. Nya lagar & standarder 

Automation

Från AI och teknikutveckling till end-of-line lösningar för handeln och 3PL

Vad blir nytt på mötesplatsen i år?

Pentawards

Pentawards är världens första och största förpackningstävling inom lyxiga förpackningar. Tävlingen grundades 2007 och varje år bedöms förpackningar från hela världen av en internationell jury från globala och ledande varumärken. Pentawards kommer ha ett eget område på mässan där du har möjlighet att se 2023 års winners exhibition inom lyxförpackningar. På plats finns även en scen där du kan lyssna till många spännande föreläsningar från kvalitativa och för branschen relevanta talare. 

INNOVATION GALLERY

Produktnyheter, innovationer och nya tjänster som för branschen framåt. Ett av fokusomåderna för 2023 är Innovation. Därför kommer du som besökare redan i övre entrén att mötas av vår utställning Innovation Gallery. Här har alla utställande leverantörer möjligheten att exponera sina mest innovativa tjänster och produkter – och du som besökare kan enkelt få en överblick över 2023 års nyheter och innovationer. 

Launchpad

Talent4Future

Talent4Future är namnet på en ny tävling för unga förpackningsentusiaster. Tävlingen riktar sig till unga talanger som är under 30 år, arbetar inom förpackningsbranschen och driver utvecklingen av hållbara förpackningar, material och nya tekniker.

Vill du veta mer och läsa om anmälan? 

Pack@LUNCH

Packmarknaden erbjuder det perfekta seminariet för dig som är intresserad av förpackningar. Under en trevlig lunch får du lyssna på framstående experter som delar insikter om hur förpackningar kan gynna dina affärer.

Hållbarhet är vår kärna med Stora Enso

Hållbarhet är en central del av Stora Ensos affärsstrategi och ligger i hjärtat av allt vi gör. Genom våra fiberbaserade produkter stöder vi våra kunder i övergången mot förnybara och miljövänliga alternativ för att möta marknadens efterfrågan. Tillsammans skapar vi bättre lösningar för människor och planeten. Vid PACK@lunch den 4 oktober får du möjlighet att höra mer om vårt konkreta arbete inom Stora Enso, både på egen hand och i samarbete med några av våra kunder.”

Förpackningsmaskin

UPPDATERAS

Häng med i utvecklingen

En viktig del för att hänga med i utvecklingen är att ha stenkoll på vad som händer på marknaden. Just därför har vi skapat en plats som gör det enkelt för dig. 

Upptäck de senaste produktnyheterna, träffa ledande leverantörer, heta uppstickare och ta del av nyttig inspiration och verkliga case.

Empack Advisory Board

UTVECKLAS

Inspireras och boosta dig i kunskap

Vi strävar alltid efter att kunna ge dig de senaste nyheterna i branschen och allt där till för att du ska kunna utvecklas i din roll och i din vardag. Vi erbjuder därför ett väl avvägt seminarieprogram med fokus på innovation, framtid och utmaningar.

Nätverk

UTBYT

Träffa branschen och gör affärer

Rätt kontakter inom rätt kretsar är ett sant framgångsrecept, men att hitta kontakterna kan vara desto svårare. Vi på Empack arbetar därför aktivt med att skapa genomtänkta nätverksytor och erbjuda smarta matchmaking tjänster så att du på ett naturligt sätt kan träffa nya kunder, leverantörer och partners.

Ställ ut

UPPLEV

Känn och kläm på produkterna

Inget slår att faktiskt få se material och produkter på riktigt. På plats kan du klämma, känna och jämföra alla spännande nyheter som våra utställande leverantörer visar upp och på så vis effektivt scanna marknaden med alla dina sinnen.

HÄNG MED I NYHETSFLÖDET

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!

Smart Badge, ditt digitala visitkort. Den här mässan använder smart badge-teknik. Det innebär att när du håller din badge mot läsarna, som är placerade runt om på mässan, registreras det vilka montrar du besökt så att vi ska kunna skicka en summering av din dag. Du får digital information om de utställare du visat intresse för och ditt digitala visitkort kommer att delas med dem. Enkelt, snabbt och miljövänligt!

Scroll to Top