NYHETER

Maria Svantemark SustainLab

Maria Svantemark sätter hållbarhet på agendan

Empack sätter stort fokus på hållbarhet för mässan 2023. För att göra detta på bästa sätt välkomnar vi hållbarhetsentreprenören Maria Svantemark till vårt Advisory Board. Tillsammans med resten av teamet ser Maria till att Empack håller sig relevant och aktuell i förpackningsbranschen. 


Maria Svantemark är före detta hållbarhetschef som blev entreprenör för att lösa några av de hinder för hållbarhetsomställningen som hon upplevde i sin tidigare roll. Idag är hon VD och medgrundare till SustainLab, en SaaS-plattform som hjälper företag att påskynda sin hållbarhetsomställning genom att automatisera insamling, bearbetning, analys och visualisering av hållbarhetsdata. 

Maria har bland annat presenterats på Aktuell Hållbarhets lista “33 under 33” över de bästa unga hållbarhetstalangerna, Nova 111 talanglista inom social påverkan och hållbarhet och Fairforces globala lista över de 100 bästa ”gröna” datadrivna yrkesverksamma.

”Jag drivs av att förstå helheten när det kommer till komplexa utmaningar och därefter jobba för att lösa dessa utmaningar. Förpackningsbranschen är oerhört komplex då en förpackning påverkar så många områden, t.ex. ett livsmedels hållbarhet, möjligheterna att transportera produkter på ett miljöeffektivt sätt och hur konsumenten uppfattar produkten, trots att förpackningen inte är den huvudsakliga produkten som säljs. Jag är övertygad om att vi får en mycket mer hållbar förpackningsbransch om aktörer i hela kedjan börjar samarbeta bättre och då är mötesplatser som mässor otroligt värdefulla.”

Varmt välkommen till Empacks Advisory Board, Maria! 

HÄNG MED I NYHETSFLÖDET

Vill du ha de senaste förpackningsnyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev! Vi delar bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!

Scroll to Top