1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

När bli pant en global företeelse?

När och hur blir pant globalt?

I höstas, sist vi sågs på Empack, hade vi Christian von Essen och Podcasten Heja Framtiden på plats för att fånga upp viktiga ämnen som måste diskuteras och ifrågasättas. Sara Bergendorff, producent- och importörsansvarig på Returpack/Pantamera (företaget som driver det svenska pantsystemet för PET-flaskor och aluminiumburkar), var en av dem som tog plats i heta stolen under dessa dagarna.

Pant är en viktig del i samhällsutvecklingen och för en fungerande cirkulär ekonomi. Under samtalet mellan Sara och Christian får du djupare insikter i hur processen ser ut, vilka vidare möjligheter som finns samt vad Sara tror om den stora frågan, när blir pant globalt och hur ska det gå till?  

Läs mer på Heja framtiden podcast

Scroll to Top