1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Hetsar nya lagar fram halvbra lösningar?

Bo Wallteg Nord Emballage

Bo Wallteg om hur lagar och regler missgynnar utvecklingen.

Förpackningsindustrin arbetar aktivt med att skapa mer hållbara och intelligenta produkter, men ständigt nya lagar och regleringar hetsar istället fram halvbra lösningar. Det menar Bo Wallteg, chefredaktör för tidningen Nord Emballage, som bevakar branschen och dess trender. Han är bland annat mycket kritisk till regeringens skatt på plastpåsar, är det verkligen något som faktiskt främjande klimat och miljö? Skatten lår dessutom lika hårt mot de som tillverkar påsar av bioplast. Lyssna på ett intressant samtal mellan Bo Wallteg och Christian von Essen, direkt i från mässgolvet på Empack 2019, och inse att det inte finns några enkla sanningar.

Lyssna på hela avsnittet här

Scroll to Top