Empack stärker sitt Advisory Board

Empack Advisory Board

Nu stärker Empack sitt Advisory Board med flera tunga namn ifrån branschen

Till 2020 har mässarrangören valt att stärka upp sitt Advisory Board med flera tunga namn inom förpackning, hållbarhet och forskning. Något som ska hjälpa mötesplatsen att säkerställa och öka sin relevans för att fortsätta driva förpackningsbranschen framåt. Maria Svantemark, hållbarhetsstrateg tidigare hållbarhetschef på Findus Norden är en av representanterna.

”Att lyssna på branschen och hänga med i den snabba utvecklingen är A och O. Vi arbetar ständigt med att ligga så nära branschen som möjligt och att stärka och tydliggöra vårt Advisory Board ytterligare känns som ett steg i rätt riktning för att vara en stark länk i förpackningsbranschen ” – säger Emelie Törn, projektledare Empack.

En av de nya representanterna i Empacks Advisory Board är Maria Svantemark, tidigare hållbarhetschef på Findus Norden. Idag driver hon eget konsultbolag inom hållbarhet med fokus på strategi- och affärsutveckling. Maria har lång erfarenhet inom hållbarhet och har bedrivit Findus hållbarhetsarbete både strategiskt och operationellt i fyra år.

”Jag är övertygad om att det snabbaste, effektivaste och roligaste sättet att integrera hållbarhet i alla delar av samhället är att samarbeta över branschgränser. Därför är det viktigt för mig att bidra till Empacks Advisory Board för att skapa en så stark mötesplats som möjligt och samtidigt lära mig mer av de andra medlemmarna.” – säger Maria Svantemark

Emelie Törn betonar att de är mycket glada att just Maria Svantemark valt att engagera sig i branschrådet. Hållbarhetsfrågan blir bara viktigare och viktigare inom förpackningsområdet och Empack kommer att gå ännu djupare i ämnet under årets upplaga som går den 30 sep – 1 okt 2020 på Kistamässan i Stockholm. Att få tillgång till Maria Svantemarks kompetens och erfarenhet är därför högst relevant för mötesplatsens utformning.

”Vår målsättning är självklart att skapa ett Advisory Board som är representativt för branschen. Mycket fokus ligger därför inom förpackning, med det är såklart ovärderligt att få in en person som Maria som är knivskarp när det kommer till hållbarhet.” – säger Emelie Törn.

Övriga representanter som är med i EmpacksAdvisory Board är:

  • Allan Dickner, Packaging Development Manager, IKEA
  • Jon Haag, Vice President, Business & Innovation Area Material Transition
  • RISE, Research Institute of Sweden
  • Barbro Berggren, Marketing & Communication Director, DS Smith
  • Per-Stefan Gersbo, Managing Director, Paccedo AB
  • Mikael Gällstedt, Business Development Manager, Stora Enso
  • Ingrid Lidbäck, Group Marketing Manager, ÅR Packaging

Ta del av fullständigt Pressmeddelande här

Läs mer om våra deltagare i vårt Advisory Board här 

Scroll to Top