1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Hållbar och kreativ paketinslagning

Dags för en grön jul?

Och nej var inte orolig, vi syftar inte på att vi vill vara utan snö i år. Däremot är det dags att börja tänka mer grönt och hållbart i juletid och att skapa nya mönster för en ökad miljömedvetenhet. Visste du att förpacknings- och tidningsinsamlingen får in cirka 1 600 ton mer omslagspapper och kartong när det är jul? Och då är inte ens allt som hamnar i hushållssoporna inräknat. Paket i all ära men visst kan det väl vara dags att tänka om och tänka kreativt – nedan har vi samlat ihop våra roligaste tips på hur du kan tänka för en mer miljövänlig och smart julklappsinslagning.

1. Tidningspapper – Klassiskt och enkelt. Välj sidor i tidningen med enbart text och använd ett hampasnöre eller linkande för en gammaldags känsla.

2. Tekningar – Har du barn som älskar att rita? Perfekt! Spara gamla teckningar och använd som inslagspapper – Med ett färgglatt tygband till blir det ett unikt och roligt paket.

3. Tygpåse – Använd gamla tygpåsar eller, för den kreativa med mycket tid, sy egna. Påsarna kan sedan sparas och återanvändas vid andra tillfällen – smart och hållbart!  

4. Skokartong & Pappersaskar – ha för vana att spara kartonger. Hampasnöre och sidenband gör vilken kartong som helst till ett spännande paket.

Stort lycka till med dina hållbara julklappar och god jul! 

Scroll to Top