1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

5 tips för en lyckad startup inom förpackning

Startup

Från idé till framgångsrikt företag

Att bygga sin startup från idé till ett framgångsrikt företag med sikte på de globala marknaderna är en utmaning. Men med nätverk, mentorer, rätt kompetenser och ett genomtänk varumärke är chansen större att lyckas. Här har vi samlat våra 5 bästa tips för att lyckas! 

1. Startup? Satsa på en idé som du brinner för.
För att lyckas ta din idé från just en idé till ett framgångsrikt bolag kommer det krävas tusentals timmar av hårt arbete. Satsa på något du brinner för!

2. Lyssna på andra och bygg ett starkt nätverk, men lita på din vision.
Fråga personer om råd som gjort en tillväxtresa som liknar den du vill göra och som är duktiga inom sitt område. För att bygga ditt nätverk finns det mängder av bra event att kolla in, bli en del av förpackningsmässorna Empack och/eller Packaging Innovations. Där kan du träffa både etablerade företag som ställer ut, ställa ut själv och medverka på givande nätverksträffar. I tillägg finns det även flera renodlade nätverksforum inom förpackning som exempelvis Pack@lunch och Fempack.

Dessutom finns organisationen Packbridge som arrangerar tävlingen Top Packaging Summit för startups inom förpackning. Genom denna får du feedback från en internationell jury, chans till vinstpengar och mycket mer – ett bra startskott för att lyckas med din startup.

3. Hitta rätt kompetens.
Du kan inte allt, och för att lyckas måste du ha människor runt dig som kompletterar, utmanar och hjälper till att bygga bolaget tillsammans med dig. Använd alla kanaler du kan för att hitta dina framtida kollegor och anställda. Ett bra ställe att börja på är TheHub.se, en gratis digital rekryteringsplats, skapad av entreprenörer för entreprenörer.

4. Bygg ditt varumärke.
Var aktiv där din målgrupp är aktiv. Det hjälper dig att både förstå din målgrupp och bygga ert varumärke. Att bygga ditt varumärke handlar om att visa upp vem du är och betona vad ni står för, och vill bli ihågkomna för. Även här är mässor ett superbra forum för att nå ut och stärka ditt varumärke på ett ställe där hela branschen syns, ofta erbjuder mässor bra och prisvärda erbjudande som vänder sig direkt till som har ett företag i uppstartsfasen. 

5. Jobba hårt och ge inte upp.
Det kommer ta tusentals timmar att bygga ett framgångsrikt bolag och kräva mycket hårt arbete. Låt inte andras negativa kommentarer påverka dig. Lyckas du inte med din första idé, så är det bara att satsa på nästa. Vi lär oss av våra misstag och det enda som är säkert är att om du inte testar så kommer du aldrig att lyckas

Scroll to Top