1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

En helt nytänkande innovation som utmanar förpackningens existens

försvinnande förpackning

Ooho, förpackningen som försvinner.

Det är en av de hetaste innovationerna inom förpackning just nu och den gör något helt världsomvälvande, Ooho är förpackningen som förvinner. Ooho är gjord av tång och är 100% ätbart, vilket betyder att förpackningen äts upp med sitt innehåll och 0% skräp blir kvar. Det är nytänkande, innovativt och revolutionerande.

När London Marathon gick av stapeln kom Ooho ut till den stora massan på riktigt, efter 23 km serverades nämligen de 41000 deltagarna en boll gjord av tång full av sportdryck. Målet var att ersätta engångsmuggar och/eller plastflaskor för att minska den enorma mängden plastavfall som det blir vid ett sådant stort lopp. En milstolpe för företaget och ett genomslag för förpackningen som inte existerar. 

Det är ett Londonbaserat Startup företag som heter Skipping Rocks Lab som ligger bakom den nya innovationen, tångkapslar under namnet Ooho med ett mål att få plastförpackningar att försvinna. Det finns många fördelar med Ooho, först och främst är de billigare att producera än plast, de är gjorda av ett tunt membran av tång som är helt smaklöst, ätbart och framförallt lämnar det inget skräp efter sig. En innovation på riktigt och att hålla utkik efter. 

Scroll to Top