1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Henrik, founder and head of technology: “Since we started WFI in 2004, growth has always been our driving force”
Workplaces For Industries WFI

Henrik, grundare och tekniskt ansvarig: ”Sedan vi startade WFI år 2004 har drivkraften alltid varit att växa”

Från två personer till ett företag på 25 anställda. Det är den kortfattade versionen kring vad som har hänt under de senaste, nästan, 20 åren. Hela resan innefattar givetvis mer än så.

Dela:

Facebook
LinkedIn

– När vi startade upp år 2004, jag som 28 år och Johan som 23, hade vi varsitt kontor och ett litet showroom där vi visade upp våra produkter. Vi inriktade oss ganska brett på klassisk verkstadsinredning, vilket har blivit mycket mer nischat på arbetsplatser med tiden. Men den första leveransen vi gjorde var ett komplett verkstadsskåp med inredning i blå RAL 5005. I samma veva som vi anställde vår första medarbetare flyttade vi också till lokalerna vi sitter i idag, då hyrde vi dock bara övervåningen och 900 m2 på lagret. Två år senare, år 2006, köpte vi loss hela fastigheten och sedan dess har det rullat på!, inleder Henrik (Henke).

Innan Henke påbörjade resan med WFI studerade han till maskiningenjör i Växjö, arbetade som konstruktör i en konsultroll och jobbade slutligen med arbetsplatsinredning på annat håll i fem år.

– Jag har alltid varit den som har arbetat mer med produkter och teknik, medan Johan har varit mer fokuserad på sälj och ekonomi. Sen blir man automatiskt inblandad på säljsidan då vi arbetar mycket med kundprojekt. Mina arbetsdagar består framför allt av att jag blir involverad i tekniska detaljer kring produkter, oftast när det gäller special eller specifika anpassningar. Utöver det blir det en hel del kundkontakt också, fortsätter Henke.

– Vår ambition har hela tiden varit att fortsätta bygga på det vi står för och att vara bäst på det vi erbjuder, arbetsplatsinredning med fokus på logistik och industri. Vi har lyckats nå tillväxt nästan varje år sedan vi startade och det har alltid varit drivkraften bakom arbetet. Vi vill växa och vi vill framåt. Det är själva målet som finns med oss undermedvetet i allt vi gör. Verksamheten har vuxit i takt med både kunder och produkter, men vi hade aldrig lyckats med det om vi inte hade så pass lojala och hängivna medarbetare, avslutar Henke.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top