1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

PostNord TPL aims for zero shipping errors with ZetesMedea
Zetes AB

PostNord TPL siktar på noll leveransfel med ZetesMedea

PostNord TPL investerar i två moduler av lagerlösningen ZetesMedea som kommer att bidra till förbättrad operativ effektivitet och nya tekniska innovationer i deras lagerverksamhet.

Dela:

Facebook
LinkedIn

PostNord TPL utökar sin lagerverksamhet för ett av Europas ledande byggvaruhus. Av den anledningen sökte dem en all-in-one lösning som hanterar, optimerar och styr lagerprocesser.

För att uppnå 100 % visibilitet i leveranser valde PostNord TPL Zetes lösning för automatisk lastningsverifiering som drivs av ImageID-teknologi. En innovativ lösning som optimerar utgående logistik med modern kamerabaserad teknologi för att kontrollera och säkerställa en leveransnoggrannhet på 100 %.

Med kameror installerade vid 35 utlastningsportar i Norrköpingsanläggningen kommer systemet omedelbart att detektera och analysera alla palletiketter innan gods lastas på lastbilen. Detta utlöser en go/no go-signal som hindrar operatörer från att lasta fel gods på fel fordon. Med den här automatiserade lösningen kan PostNord TPL eliminera mänskliga misstag. Dessutom kan flera operatörer lasta samma lastbil samtidigt för att öka produktiviteten och spara tid.

Med systemet får PostNord TPL för varje sändning ett visuellt bevis på att godset lastats och dess skick. På så sätt kan de verifiera exakt vad som har skickats, vid vilken tidpunkt och i vilket skick. Fotobeviset lagras sedan i en bildbank och kan enkelt hämtas vid frågor eller tvister med kunder.

PostNord TPL kommer även att implementera ZetesMedea Voice, den nya generationens multimodala röststyrda system, för att förbättra kvaliteten på orderplock och för att upprätthålla korrekt data. Med mer än 80 lageroperatörer leder de röststyrda arbetsflödena enkelt operatörerna till rätt produkt och berättar antalet som ska plockas. Den här strategin kommer att hjälpa PostNord TPL att förbättra utförandet av orderplocksuppgifter, samtidigt som risken för att det inträffar fel på lagret minimeras.

”Genom att investera Voice- och ImageID-teknologi med plattformen ZetesMedea skapar vi förutsättningar för att hålla en hög nivå både vad gäller kvalitet och produktivitet i våra processer.” Mikael Engberg, Logistikutvecklingschef på PostNord TPL.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top