1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Nomeco digitaliserar kylkedjeleveranser och spårbarhet med ZetesChronos
Zetes AB

Nomeco digitaliserar kylkedjeleveranser och spårbarhet med ZetesChronos

Läkemedelsgrossisten Nomeco har investerat i en ny leveranslösning med full spårbarhetskapacitet för att förbättra sin distribution av läkemedel i Danmark.

Dela:

Facebook
LinkedIn

Nomeco levererar läkemedel till apotek över hela Danmark. De genomför ett stort antal leveranser varje dag från sina tre distributionscentraler och har en fordonsflotta på 45 fordon. Hittills har hela leveransprocessen hanterats med ett äldre system, vilket begränsade funktionalitet och leveransprestanda.

Med det nya ePOD- och spårbarhetssystemet ZetesChronos säkerställer Nomeco realtidsinformation om produktrörelser och de chaufförer som är involverade i leveransen, vilket garanterar spårbarhet genom hela processen. Chaufförerna kan samla in elektroniska signaturer och ta bildbevis på leveranserna och kommunicera direkt med alla intressenter för full visibilitet i distributionskedjan och förbättrade servicenivåer. Administrationspersonal, t.ex. varuavsändare, som nu är utrustade med realtidsuppdateringar om leveranser kan övervaka fullständig orderstatus och fatta lämpliga beslut i händelse av frågor eller avvikelser.

”ZetesChronos gör det möjligt för oss att spåra alla våra leveranser, samtidigt som vi säkerställer en bättre interaktionsprocess mellan leveranspersonal, fordonsflotta och kund” Per Hansen, Logistikchef, Nomeco.

ZetesChronos möjliggör även temperaturövervakning, som automatiskt meddelar chaufförerna om rätt temperatur för varje förpackning under transporten. Systemet samlar alla data och larmar när den kritiska temperaturen är på väg att överskridas – under hela leveransen. Detta möjliggör kontinuerlig mätning, vilket förhindrar kvalitetsförlust och slöseri och säkerställer att Nomeco har en obruten kylkedja.

Nästa generations system från ZetesChronos innehåller en rad funktioner, som dynamisk hantering av oplanerad hämtning och leverans och kan även integrera returlogistik i leveransprocessen för att spara tid och minimera tomma mil och utsläpp.

”Vi räknar med att minska antalet extra resor till och från apoteken till ett minimum.” Per Hansen, Logistikchef, Nomeco.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top