1 oktober - 2 oktober 2025 kistamässan

Fat och hinkar av återvunnen plast
CurTec

Fat och hinkar av återvunnen plast

Dessa helt nya Bredhalsfat och Click Pack hinkar är gjorda av återvunnen plast och hjälper till att minska koldioxidavtrycket från din leveranskedja.

Dela:

Facebook
LinkedIn

Under det senaste året har vi arbetat hårt för att möta den växande efterfrågan på hållbara förpackningar som hjälper till att minska koldioxidavtrycket från leveranskedjor över hela världen. CurTec är glada att kunna presentera Bredhalsfat och Click Pack hinkar som är gjorda av återvunnen plast och uppfyller det behovet.

Dessa helt nya FN-certifierade förpackningsprodukter innehåller mellan 50 och 70 procent mekaniskt återvunnen HDPE som kommer från både industriell (t.ex. grönsakslådor) och konsumentplast (t.ex. schampoflaskor). Med undantag för livsmedelssäkerhet erbjuder de exakt samma fördelar som högpresterande förpackningar gjorda av ny HDPE.

Förra året skrev CurTec om sin hållbarhetsvision och har tagit på sig ett antal åtaganden inom olika områden, särskilt följande:

– Klimat: Bli noll till 2030
– Cirkularitet: Ersätt fossilbaserat jungfruligt inflöde med mer hållbara alternativ
– Partnerskap: Arbeta med våra partners mot en cirkulär förpackningsindustri

Lanseringen av fat och hinkar av återvunnen plast är ett första steg mot att uppfylla ovanstående åtaganden.

Postindustriella och post-konsument plastprodukter rengörs och mals till granulat som CurTec producerar högkvalitativa UN-certifierade förpackningar med. Mekanisk återvinning är den mest miljövänliga återvinningsmetoden som finns idag.

Återvunnen plast har generellt lägre klimatpåverkan eftersom:

– Det behövs färre fossila resurser för dess produktion
– Återvinning av avfallsströmmar släpper ut mindre kol än att producera nya råvaror
– Återvinning av plast erbjuder en lösning på det globala plastavfallsproblemet

Det finns mer att lösa den globala plastavfallskrisen än att byta till produkter från återvunnen plast. CurTec-fat, hinkar och burkar har noggrant designats och tillverkats och är mest lämpade för flera användningsområden. Valet att använda dem mer än en gång är ett ansvarsfullt och hållbart val.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top