Så möter vi förpackningsbranschens utmaningar

På Empack Stockholm 2023 presenteras förpackningstrender, nya tekniker, material, innovationer, förpackningslösningar och design. Bland ledande leverantörer och heta uppstickare ser vi lösningar för branschens utmaningar. På våra scener och i konfernsrum kommer vi diskutera AI, teknikutveckling, end-of-line lösningar för handeln och 3PL och självklart kommande direktiv och lagar att förhålla sig till.  

I förpackningsbranschen har materialet ett självklart fokus, liksom fokus på hållbarhet och cirkuläritet. Kan förpackningar utformas av bättre material, med smartare design blir den totala resursförbrukningen mindre. Att arbeta för smart användning av förpackningar och förpackningsmaterial bidrar till minskad klimatpåverkan, från livsmedlen i sig som från förpackningarna. 

Men det är inte lagstiftningen som kommer driva innovation inom hållbarhet. Det är värdet vi skapar med de produkter och tjänster som levereras. Hur vi genom digitalisering, nya affärsmodeller, automation och innovation kan vi driva hållbarhetsfrågan snabbare. 

Fokusområden för 2023

Automation- Från AI och teknikutveckling till end-of-line lösningar för handeln och 3PL 

Innovationer- nya affärsmodeller, förpackningslösningar och material 

Hållbarhet – Strategier, design och Cirkularitet. Nya lagar & standarder 

Vad blir nytt på mötesplatsen i år?

Pentawards

Pentawards är världens första och största förpackningstävling inom lyxiga förpackningar. Tävlingen grundades 2007 och varje år bedöms förpackningar från hela världen av en internationell jury från globala och ledande varumärken. Pentawads kommer ha ett eget område på mässan där du har möjlighet att se 2023 års winners exhibition inom lyxförpackningar. På plats finns även en scen där du kan lyssna till många spännande föreläsningar från kvalitativa och för branschen relevanta talare. 
Läs mer om Pentwards här 

INNOVATION GALLERY

Produktnyheter, innovationer och nya tjänster som för branschen framåt. Ett av fokusomåderna för 2023 är Innovation. Därför kommer du som besökare redan i övre entrén att mötas av vår utställning Innovation Gallery. Här har alla utställande leverantörer möjligheten att exponera sina mest innovativa tjänster och produkter – och du som besökare kan enkelt få en överblick över 2023 års nyheter och innovationer. 

Launchpad
Tech Stage

TALENTS 4 FUTURE

Teknologi och innovation är givna och avgörande delar för branschens spännande utveckling och till i år kommer vi tillägna en hel scen åt framtidens innovation och teknologi – På så vis blir det omöjligt för dig att missa kommande trender och viktiga nyheter. 

Scroll to Top